Zašto koristiti ulje Čileanske maline?
Ako želite učiniti dobru stvar za vašu kožu, ulje čileanske maline je odličan izbor.
Ulje čileanske maline se dobiva hladnim prešanjem sjemenki maline i ima sposobnost da se brzo upije u kožu. Zbog svojeg sastava je prava gozba za kožu.
Također, ulje sjemenki maline ima najviši prirodni zaštitni faktor, koji ovisno o uvjetima uzgoja iznosi od 25 do 50.
Prednosti za kožu:
Ulje čileanske maline sastoji se od 83% esencijalnih masnih kiselina (linolne, alfa linolenska, i oleinske kiseline), koji su ključni sastojci za kožu kako bi ona pravilno funkcionirala.
Što esencijalne masne kiseline učiniti za kožu?
Ove masne kiseline poboljšavaju imunitet stanica i blagotvorno djeluju na proces staničnog oporavka i regeneracije. Ovo ulje je odlično za smanjenje oksidativnog stresa na koži. Njegovom upotrebom primijetiti ćete čvršći i mlađi izgled kože. Također, esencijalne masne kiseline hidratiziraju i vlaže kožu.
Kao da to nije dovoljno, ovo ulje također ima najveći sadržaj alfa linolenske kiseline koja mu daje vrhunska anti-upalna svojstva, veća od bilo kojeg drugog ulja na tržištu.
Ova svojstva čine čileansku malinu korisnu za smanjenje oteklina i ublažavanje mišićnih bolova.
Još jedna prednost ovog ulja je visok sadržaj antioksidansa, posebice vitamina A i vitamina E. Ovi nutrijenti su blagotvorni za kožu, jer oni čine kožu svilenkastom i glatkom, a također pomažu u održavanju zdrave razine hidratacije. Vitamin E je posebno dragocjen za popravak kože. Od vitamina E u potpunosti dominira γ-tokoferol. To je biljno ulje s doista najvišom razinom ovog ljekovitog spoja.
U posljednje vrijeme, ulje čileanske maline je posebno cijenjeno, jer je 2000. godine Oomah studija (Oomah i sur, Characteristics of raspberry seed oil, Food Chemistry 69 (2000) 187 193) otkrila da ulje pruža zaštitu od sunca. Kada se koristi, ulje djeluje kod širokog spektra UVA i UVB zaštite od sunca. Istraživači su otkrili da je njegov zaštitni faktor jednak onom od titan dioksida sa SPF 25-50 za UVB zrake i 6,5-7,5 za UVA zrake. Varijacija SPF od 25 do 50 ovisi o nizu čimbenika rasta same biljke (stupanj vlage, sunca, kvaliteta zemljišta).
Zbog sadržaja fosfolipida vrlo je stabilno i ne kvari se ako se čuva na adekvatnoj temperaturi. Fosfolipidi djeluju kao prirodni antioksidans.
Koristi ulja čileanske maline za kožu:
pomlađivanje kože (anti age i pro age)
prevencija protiv bora
zaštita od sunca
protuupalno djelovanje (zbog visokog sadržaja vitamina E)
njegu suhe kože sklone crvenilu
hiperpigmentacija kože
hrani i revitalizira kosu
Koristiti se kod svih tipova kože koja zahtijeva dodatnu njegu, za tretiranje bora, strija, ekcema, dermatitisa i općenito svih upalnih stanja kože. Ulje sjemenki maline (Rubus idaeus) ima najvišu prirodnu koncentraciju gama-tokoferola u slobodnom obliku koji sprečava oštećivanje kože izazvane UV zrakama, stoga je idealni dodatak u pripravcima za sunčanje.
OPIS:
- 100 % prirodno i čisto bez dodataka
- sadrži jedinstven omjer omega 3, 6 i 9 esencijalnih masnih kiselina
- posebno pogodno za suhu, osjetljivu, zrelu i dehidriranu kožu, a zbog visokog sadržaja alfa linolenske kiseline ima odlična protuupalna svojstva
- bogato je vitaminom A koji djeluje protiv bora, ljuskave, suhe i oštećene kože
- ima najvišu prirodnu koncentraciju vitamina E u slobodnom obliku stoga ima snažno antioksidativno djelovanje koji sprječava oštećivanje kože izazvane UV zrakama.
- zaštita od sunčevog zračenja pruža od cijelog UV spektra (UV-A, B i C), snagom koja se može usporediti sa titanijevim dioksidom, što izraženo u faktoru zaštite (SPF) iznosi od 25 do 50
- hrani, revitalizira i jača korijen kose
Ugodnog je mirisa po biljnom ulju, ne zadržava se na koži. Upija se relativno brzo, posebno kada se nanese na vlažnu kožu.
100% prirodno, hladno prešano i nerafinirano ulje Čileanske maline, originalno iz Čilea možete pronaći ovdje
Korisne reference
· Characteristics of raspberry (Rubus idaeus L.) seed oil Oomah, B.Dave; Ladet, Stephanie; Godfrey, David V; Liang, Jun; Girard, Benoit Food Chemistry , Volume 69 (2) – May 1, 2000
· [Antioxydant activity of raspberry seeds oil (author’s transl)]. Carnat AP, Pourrat H, Pourrat A. Ann Pharm Fr. 1979;37(3-4):119-23.