Uvjeti kupovine

 

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) je Harite Argan d.o.o. Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod i pošalje narudžbu Prodavatelju, plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave) ili uplatom na žiro račun.

Putem web shopa www.harite-argan.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja. Cijene su s PDV-om. Valuta je Hrvatska kuna (HRK).

1. Usluga

 

  • Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave vrijede u trenutku zaključene narudžbe. U sve cijene je uračunat PDV. U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, odmah će Vas obavijestiti prodajni agenti iz pozivnog centra.
  • Proizvodi na zalihi bit će Vam dostavljeni u roku 2 do 14 dana od dana potvrđene narudžbe, a o roku dostave za proizvode koje je potrebno dodatno naručiti obavijestit će Vas na vrijeme prodajni agent.
  • Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a vidljiva je u formi za narudžbu i prije no što zaključite narudžbu. Na taj se iznos doda trošak poštarine, a obavijest dobijete na vaš e-mail. Sve ove informacije o Vašoj elektronskoj narudžbi primit ćete i elektronskim putem, na elektronsku adresu koju ste naveli u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ukoliko ne primite ovu obavijest, postoji mogućnost da ste unijeli pogrešnu adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju Vas molimo da nas kontaktirate na: hariteargan@gmail.com ili nazovite 099 8035 043 kako biste provjerili je li narudžba zaprimljena.

 

2. Online kupovina

 

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem izbornika i popunjavanjem elektroničkoga formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kad kupac završi cijeli postupak narudžbe.

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu (adresu e-pošte) unesenu u elektronički obrazac.

Prodavatelj se obvezuje na internetskoj stranici www.harite-argan.hr redovito održavati i davati Posjetiteljima i Kupcima jednoznačne, jasne, lako razumljive informacije o proizvodima u ponudi, na način prilagođen sredstvima daljinske komunikacije.

U trenutku naručivanja pojedinog proizvoda iz ponude, Korisnik pristajanjem na ove Uvjete korištenja potvrđuje da je obaviješten:
– o imenu, tvrtki ili nazivu, matičnom broju i sjedištu Prodavatelja;
– načinima na koje može iznijeti svoje prigovore;
– proizvodima ili uslugama koji se nude te njihovom nazivu, glavnim svojstvima proizvoda ili usluge;
– cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja;
– troškovima dostave proizvoda;
– načinu plaćanja;
– načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge;
– potrošačkom pravu;
– razdoblju u kojem ponuda ili cijena vrijede;
– Uvjetima korištenja.

Ako Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca telefonski ili putem e-pošte te ga obavijestiti o navedenom. Kupac tada ima opciju otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod.

 

3. Podaci o isporuci

 

Dostava proizvoda se naplaćuje, s uključenim troškovima pakiranja, pri preuzimanju proizvoda.
Početna cijena poštarine je 20 kuna, a povećava se sukladno težini paketa i načinu otpreme ( GLS, Hrvatska pošta, kurirska dostava HP ekspres i drugi otpremnici). Ako proizvod imamo na zalihama, dobit ćete ga u roku 2 do 14 dana od dana zaključene narudžbe. Ukoliko Vam zbog neplaniranih okolnosti naručeni proizvod ne možemo isporučiti u navedenom vremenu, kontaktirat će Vas prodajni agent koristeći kontakt podatke koje ste naveli pri naručivanju.

Naručeni proizvod plaćate prilikom dostave, pri preuzimanju paketa ili uplatom na službeni žiro račun, ovisno o Vašem izboru.

 

4. Povrat i reklamacije proizvoda

 

Ukoliko niste zadovoljni naručenim proizvodom, imate ga pravo vratiti uz predočenje računa. Povrat novca u visini vrijednosti proizvoda izvršit ćemo Vam u roku 30 dana od dana primitka proizvoda poštanskom uputnicom na Vašu kućnu adresu.

Rokovi unutar kojih kupac može vratiti proizvod i dobiti povrat novca:

  • 14 dana od dana primitka proizvoda za koji pri preuzimanju utvrdite da ne odgovara Vašim očekivanjima prema izvršenoj promidžbi
  • u roku 8 dana od dana utvrđenog eventualnog nedostatka proizvoda pri korištenju proizvoda

Postupak vraćanja proizvoda

Proizvodi koje vraćate, moraju pri povratu biti potpuno neoštećeni i u nepromijenjenoj količini, te u originalnoj ambalaži.

Možete ga poslati poštom na adresu: Harite Argan j.d.o.o., S.S. Kranjčevića 23, 33 000 Virovitica. Ukoliko proizvod šaljete poštom, poslat ćete ga na svoj trošak. Novi proizvod poslat ćemo na Vašu kućnu adresu, na naš trošak poštarine.

Važna napomena: Ako želite reklamirati, zamijeniti ili vratiti proizvod, uz njega obavezno morate imati račun

Za sve dodatne informacije možete nazvati naš broj: 099 8035 043

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača ( ”Narodne novine, br. 41/14, 110/15) Kupac može podnijeti prigovor kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge, u pisanom obliku na adresu:

Harite Argan j.d.o.o., S.S.Kranjčevića 23, 33000 Virovitica, Hrvatska
ili e-mail adresu: hariteargan@gmail.com

Odgovor na pisani prigovor potrošača Prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora pa stoga Kupac u svom prigovoru treba navesti kontakt adresu za dostavu odgovora.

Rok za sve reklamacije iznosi 8 dana od primitka robe.

 

5. Odustajanje od narudžbe

 

U slučaju odustajanja od narudžbe napravljene na internetskim stranicama www.harite-argan.hr kontaktirajte nas:
• na broj telefona: 099 8035 043
• na e-mail adresu: hariteargan@gmail.com

Ukoliko ste odustali od narudžbe u trenutku u kojem je paket s naručenim proizvodom već poslan, niste ga dužni preuzeti.