Shea maslac

100.00kn

Troškovi poštarine su 20 kn. Za narudžbe iznad 300 kn poštarina je besplatna. Narudžbe putem košarice ili BRZE NARUDŽBE na broj 099 803 5043.

Količina:
Ili nazovite i naručite na ovaj broj: 099 8035 043

Shea maslac također poznat i kao afrički karite maslac, dobiva se od jezgra ploda karite drveta (Butyrospermum parkii), koje raste u centralnoj Africi.

Afrička tradicija kaže da je samo ženama dozvoljeno da dodiruju shea drvo, beru plodove i prerađuju ih. Shea maslac se naziva i „zlato žena“ jer omogućuje stotinama tisuća afričkih žena da preradom shea plodova u maslac ostvare prihod i na taj način nabave odjeću, lijekove i omoguće školovanje svojoj djeci. Iz tog razloga je sječa stabala strogo zabranjena.

Shea u prijevodu s jezika Bamanankan znači ‘sveto’

Shea maslac ili Karite maslac se koristi za izradu najkvalitetnijih i najskupljih kozmetičkih preparata.

Uravnotežen odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina čini shea butter jako okluzivnim, stvara film na koži koji sprečava gubitak vlage iz kože.

Velika je prednost shea maslaca njegova sigurnost. Može se koristiti u čistom obliku, najčešće se primjenjuje na mokru kožu nakon tuširanja kako bi se maksimalno iskoristio okluzivni učinak i čuvala vlažnost kože, ili se može kombinirati sa drugim prirodnom sredstvima za njegu kože.

Čak i vrlo osjetljiva koža atopičara gotovo nikad loše ne reagira na njega, a siguran je za upotrebu i za malu djecu.

Preventivno djeluje na proces starenja kože i nastanak bora, zrelu kožu hidratizira i čini je glatkom. Siguran je i za osjetljivu kožu, pa se može koristiti i kao krema protiv bora za osjetljivo područje oko očiju.

U ljetnim mjesecima se preporučuje upotreba shea buttera jer pomaže u zaštitnom djelovanju od UV zraka i isušivanja kože i kose. Nakon sunčanja potpomaže regeneraciju kože i ublažava opekotine.

Pomaže pri zarastanju manjih rana, ogrebotina i opekotina. Shea butter prodire duboko u kožu, regenerira, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu strija i ožiljaka. Posebno se preporučuje za prevenciju strija tijekom trudnoće.

Hipoalergen je, odličan je izbor i za njegu osjetljive dječje kože. Pogodan je za svakodnevnu njegu novorođenčadi, ali i kod kožnih problema kao što je osip od pelena.
Može se koristiti i kao pakung za kosu, a za vrlo suhu, lomljivu, obojanu kosu mala količina se može nanijeti nakon pranja, bez ispiranja.

Odlično je sredstvo za njegu osjetljive kože jer ne izaziva alergije, kao i za njegu kože nakon brijanja ili depilacije.

Od svih vrsta shea maslaca nerafinirani djevičanski shea maslac je najkvalitetniji. Proizvodi se ručno i zadržava svoje hranjive sastojke u neizmijenjenom obliku.
Boja, tekstura i miris shea maslaca zavise od regije u kojoj raste karite drvo. Nerafinirani maslac je veoma osjetljiv na promjene temperature zbog čega je sa njim teže raditi. Nije neuobičajeno da proizvodi koji sadrže nerafinirani shea maslac imaju zrnastu teksturu. Iako se zrnca istope odmah nakon dodira sa kožom, jasno je zašto kozmetičke kompanije izbjegavaju da koriste ovu vrstu shea maslaca.

Nerafinirani djevičanski shea maslac je odličan emolijent, lako prodire u kožu i održava je vlažnom. Sadrži veliku količinu vitamina A i vitamina E, kao i fitosterola, triterpena, estara masnih kiselina i fenolnih kiselina. Vitamini A i E su važni za regeneraciju kože, fitosteroli i triterpeni pomažu kod alergija kože, a fenolne kiseline su dobre za zaštitu stanica kože.

Nerafinirani djevičanski shea maslac se često koristi za zaštitu kože od djelovanja UV zraka (SPF do 8), kao i za njegu ispucale i zrele kože.

Shea maslac ili karite maslac je zbog svojeg sastava nezamjenjiv u svakodnevnoj njezi kože. Sadrži velike količine nezasićenih masnih kiselina ,vitamine A i E, te visok sadržaj proteina i minerala.

Naročito je učinkovit kod regeneracije stanica kože i za njegu starije i naborane kože (anti age efekt).

Shea maslac duboko prodire u kožu, regenerira, pa se može koristiti i kod tretmana strija i ožiljaka.

Ističe se po tome što je jedan od rijetkih prirodnih tvari koje štiti od UV zračenja (zahvaljujući cimetnoj kiselini koja mu i daje karakterističan miris). Samo nerafinirani shea maslac ima UV faktor. Kao zaštita od sunca nanosi se na cijelo tijelo prije sunčanja, ali i na kosu, pa istovremeno i štiti od isušivanja uzrokovanog suncem i soli. Nakon sunčanja može se koristiti kao redovna njega kože – pomoći će koži koja je oštećena od sunca, te će koža biti nahranjena i svilenkasto mekana.

Shea maslac smiruje nadraženu kožu i olakšava kožne probleme.
Siguran je i za osjetljivu kožu, pa se može koristiti i kao krema protiv bora za područje oko očiju. Koža ga dobro podnosi i ne potiče nikakve alergijske reakcije. Iz istog razloga shea maslac je odličan izbor za njegu osjetljive dječje kože. Afrikanke ga već stoljećima koriste kod svakodnevne njege novorođenčadi, ali i kod raznih kožnih problema.

Blagotvorna svojstva nerafiniranog djevičanskog shea maslaca:

– ujednačava ten kože
– brzo se apsorbira i ne ostavlja masni trag
– prodire duboko u epidermalni sloj kože i pomaže u obnavljanju elastičnosti zrele kože i sprečava oštećenje ćelija koje dovodi do nastanka suhe i ispucale kože i strija.
– stimulira ćelijsku aktivnost, sprečava nastajanje efekta starenja i obnavlja grubu i oštećenu kožu.
– vraća prirodan sjaj koži i kosi.
– ne začepljuje pore.
– revitalizira, omekšava kožu i održava hidratantnost kože.
– zbog svojih svojstava blagotvorno pomaže u zarastanju rana i smanjenju ožiljaka.
– koristi se protiv opekotina, osipa, izuzetno suhe kože i za smanjene iritacija
– hidratizira kožu poslije brijanja i na taj način sprečava iritacije kože.
– hrani vlasi kose.
– hidratizira suhu kosu i revitalizira tanke vlasi i kosu koja je oštećena toplinom i kemikalijama.
– sprečava pucanje i opadanje kose i može pomoći rastu kose.

Podarite svom licu, tijelu i kosi savršenu njegu s Harite Argan nerafiniranim Shea maslacem.

Pakiranje

250 gr

Zemlja porijekla

Gana

Sastojci

Sadrži veliku količinu vitamina A i vitamina E.

Sadrži fitosterol, triterpen, estare masnih kiselina i fenolnih kiselina.

Bez nuspojava.
Ne sadrži parabene i alkohol.
100% prirodan, nerafinirani, bez konzervansa.
Pruža zaštitu od UV zraka (SPF do 8).
Koža ga dobro podnosi i ne potiče nikakve alergijske reakcije.
Brzo se apsorbira i ne ostavlja masni trag.

Korištenje

Može se koristiti u čistom obliku, najčešće se primjenjuje na mokru kožu nakon tuširanja kako bi se maksimalno iskoristio okluzivni učinak i čuvala vlažnost kože, ili se može kombinirati sa drugim prirodnom sredstvima za njegu kože. 

Primjena

Za sve tipove kože.
Umiruje, regenerira, hidratizira i poboljšava izgled kože.
Koristi se i za njegu kože novorođenčadi.
Pomaže kod ožiljaka i strija.
Obnavlja oštećenu kosu.
Oživljava, zaglađuje i njeguje kosu.
Ne začepljuje pore.
Vraća prirodan sjaj koži i kosi.
Sprečava pucanje i opadanje kose i pomaže rast kose.
Obnavlja grubu i oštećenu kožu.

Pažnja

Siguran je i za osjetljivu kožu, pa se može koristiti i kao krema protiv bora za područje oko očiju. Koža ga dobro podnosi i ne potiče nikakve alergijske reakcije.